13:00

Källby IF

Referat: Järpås IS - Källby IF

Vinst i premiären

Det blev tillslut 3 poäng hemma mot Källby i premiären. Matchen präglades för vår del en del av premiärnerver, åtminstone under den första halvan.

Källby tar ledningen på en omställning efter en hörna där deras anfallare spelare springer ifrån och sätter 0-1. Det var efter målet en hel del felpass från vår sida och vi fastnade gång på gång i Källbys press. Vi fastnade ofta på första pressande spelare då vi inte var tillräckligt noga att spela förbi. Vi spelade dessutom ofta tillbaka i samma yta där det redan var trångt. Efterhand så blir det dock bättre spel och i slutet av första lyckas Fredrik Kjellén spräcka vår nolla och kvittera. Snyggt förarbete av Johan ska tilläggas med bra löpning i djupet och fin framspelning. Vi går in i halvtidspaus hyfsat nöjda med resultatet men inte lika nöjda med spelet.

Vi pratade främst om att spela loss oss ut de trånga ytorna och öka rörelsen på icke bollförare under halvtidspaus.

Andra halvlek hann knappt börja innan Källby återigen tar ledningen , detta efter en del strul med att få bort bollen vilket ger källby bra skottläge som dessutom styrs in via en av våra spelare. Kändes lite tungt men vi repar mod och fortsätter kämpa på. I den 60:e min får vi en frispark en liten bit utanför straffområdet. Patrik skjuter snyggt in frisparken direkt i mål. Vi hade därefter en skön känsla och spelet var tillräckligt bra för att göra mer mål men i den 71:a minuten får Källby chansen att ta återigen ta ledningen då de tilldöms helt korrekt en straff. Där har vi tur när Källby drar straffen över ribban. Slutet av matchen var mer kämpande från båda lagen än bra spel. I den 89 min får vi återigen frisparksläge. Frisparken slås i mål dirket av Johan under tiden som muren dirigeras av Källbys målvakt. Härligt mål och de sista minutrarna var bara för oss att försöka hålla rent vilket vi lyckas med.

Vi tar med oss de tre poängen och kämpandan till nästa match där vi möter Örslösa/Söne på Tigenrvallen.